Att mäta foten för skostorlek

Hur man ser till att man får rätt skor

TOKU vill garantera att ingen längre ska behöva göra avkall på komfort. Det första steget är att du ska ta reda på din rätta skostorlek genom att mäta din fot! Våra skor utarbetas och tillverkas i EU så alla våra skonummer är EU-nummer. Det typiska skonumret i Nordeuropa är 39 för kvinnor och 44 för män medan det i Sydeuropa kan vara 37 respektive 42. Ta fram en linjal eftersom ”en storlek passar alla” inte gäller vid skor!

how to measure your shoes size

Att räkna om tum till cm

1 tum = 2,54 cm
Här är ett exempel: en typisk damstorlek i Europa är 39. Det motsvarar 25 cm, dvs 9,84 tum.

Att mäta din fotstorlek med linjal, penna och papper

Placera pappret på golvet. Rita runt foten med pennan. Mät avståndet mellan stortån och hälen med hjälp av linjalen. Om din linjal har tumskala, multiplicera resultatet i tum med 2,54. Leta fram ditt skonummer i TOKUs storlekstabell ovan.

Lätt som 1, 2, 3, 4!

HELSINKI dammodell

När du köper Helsinki dammodell, rekommenderar vi att köpa en storlek större. Varför? Modellens innersula är designad för extra utrymme: 3 mm fram och 3 mm bak. Till vår/sommar 2019 kommer vi att vidareutveckla modellen och anpassa dess storlek till övriga storlekar av TOKU-skor.

Ytterligare råd

Om du behöver närmare råd om vilken storlek du ska beställa, kontakta oss gärna på hello@tokushoes.com eller sänd oss ett meddelande via Instagram eller Facebook. Vi ger dig råd i allt som har med skor att göra, eller med livet i övrigt!

 

Fotmodell och fotograf: Helene Vetik

How to measure your foot size 4
measuring foot