OM OSS

TOKU skor – för komfort och glädje. Ett hållbart val sedan år 1927. Handgjorda i Estland.

TOKU är avsedd för den moderna kunden som letar efter bekvämlighet, smart design och hållbarhet. Vårt bagage är fyllt av ungefär hundra års familjevärden och traditioner. Varje TOKU har tillverkars med kärlek och omsorg för att kunna erbjuda dig det bekvämaste och mest hållbara alternativet.

HISTORIA

Vår historia sträcker sig ända tillbaka till året 1927 då morfar Peeter var den bästa skomakaren i Võru. Han har alltid levererat skor av högsta kvalitet och fått lojala kunder i hela området.

År 1993 tog morfars barnbarn Rait över hans yrke, hans värderingar och traditioner. Allt började med gymnastikskor – varumärket HipHop – som än idag säljs i Baltikum, Finland och Sverige.

På så sätt föddes varumärket OmaKing (översatt: Min Sko) som erbjuder sandaler i olika stiler, inneskor och professionella skor. När båda varumärkena växte fanns det plötsligt ett behov av något nytt.

Genom att ta över företagets värderingar och lägga till en ny design och komfort föddes år 2017 TOKU – hållbart, bekvämt och väldesignat.

HÅLLBARHET
& ETIK

TOKU bryr sig om hur skor tillverkas. Vi bryr oss också om miljön.

Alla våra varor tillverkas för hand i södra Estland. Vi känner till namnen på alla våra skomakare. Vi vet även vad deras barn heter. Vi värderar var och en av våra anställda, vare sig man är designer eller skär tyger är alla lika värdefulla för oss och förtjänar goda arbetsförhållanden.

All läder väljs ut för hand från utvalda europeiska gårdar. Vi bidrar till långsamt mode genom att använda naturliga material av hög kvalitet och skapa mångsidiga och hållbara stilar och vi garanterar att du kan använda dina TOKUs i många år!

BEKVÄMLIGHET

TOKU är en kombination av överraskande detaljer som får produkterna att sticka ut.

Alla underbara drag – hållbarhet, design och stil – åtföljs av komfort. Du måste pröva själv, det kan inte beskrivas med ord.

Vi ser till att använda mjuka material, fotvänliga stilar (du kan lugnt glömma plattformskorna från 90-talet) och våra innersulor har inspirerats av ortopediska skor.

Vi är tacksamma till våra familjer; de har gjort oerhört mycket för att garantera att vi kan erbjuda dig den bekvämaste känslan någonsin.

Glid din fot i TOKU skon och du kommer att förstå vad vi menar!

LITET VARUMÄRKE
STORA DRÖMMAR

Sedan år 2017 har TOKU försökt möta den moderna kundens behov – en kund som värderar högt skor som är bekväma, hållbara, handgjorda och ser bra ut.

Piibe Tomp som är vår designer och själen bakom TOKU vann år 2018 det prestigefyllda priset Estniska Unga Designers och tog TOKU till nästa nivå inom hemlandets designvärld. Förutom att våra produkter har vunnit olika designpriser har vårt varumärke även vunnit flera nationella priser i samarbete med Hmmm Creative Studio.

Ett år efter att TOKU grundades började vi exportera våra produkter inom Europa och öppnade vår webbutik för resten av världen. Vårt varumärke är endast ett par år gammalt men vi hoppas kunna dela med oss utav våra värderingar åt kommande generationer.