sewing toku shoes

TOKU-skor – för komfort och glädje. Ett hållbart val sedan 1927. Handgjort i Estland 🙂

TOKU är en kombination av rent av överraskande särdrag som gör skorna speciella. Den minimalistiska designen av TOKU-skor går perfekt ihop med alla kläder. Ett viktigt möte, en dejt på den där nya restaurangen eller kvällsnöje på dansgolvet. De går överallt.

Men det handlar inte om utseende. Nåväl, inte bara om det. Det handlar om komfort som inte kan beskrivas med ord. Vi är tacksamma till familjerna av medlemmarna av våra designteam. Deras nära och kära har lagt ner oräkneliga timmar på att bidra till denna extra bekväma känsla. Sätt in foten i en TOKU-sko och du fattar precis vad vi menar.

Våra värderingar och traditioner

TOKU bryr sig om hur skor framställs. Allt är handgjort. Vi känner var och en av våra skomakare till namn. Vi vet deras barns namn med. Allt läder är noggrant utvalt från utvalda europeiska gårdar. Hållbar utveckling är praktiskt taget vårt mellannamn. TOKU-skor är extra fotvänliga eftersom våra innersulor är inspirerade av ortopediska skor.

Så varifrån kommer all denna passion för skor? Vår historia sträcker sig nästan hundra år tillbaka, till år 1927 och ett familjeägt skomakeri i Võru stad i Estland. Denna småstad som omges av hemlighetsfulla skogar och bildsköna kullar, familjetraditioner och en stor respekt för naturen och dess skönhet finns fortfarande i hjärtat av TOKU-skorna.

Ha det så bra och glöm inte att ta en titt på våra lookbooks 😉

Cutting out Toku shoes soles
sustainable shoes
Handmade Toku shoes

… skor som kan användas överallt.